Kuptojeni me 3 pyetje cila punë ju përshtatet më së shumti

Puna e përsosur ekziston: është ajo që na bën të na rrahë zemra dhe… të fitojmë para. Ja se si ta kuptoni se cila është puna juaj ideale përmes tre pyetjeve

Si të kuptoni se cila është puna juaj ideale? Puna ideale duhet së pari të jetë e ngjashme me ne dhe të na japë mundësinë për të stimuluar rritjen profesionale por edhe rritjen personale. Le të mos harrojmë se puna e përsosur gjithashtu duhet të na lejojë të fitojmë edhe para jo vetëm të na bëjë të lumtur.

Dhe ky koncept është gjithashtu shumë subjektiv. E thënë kjo nuk është utopi: ju mund të gjeni punën e përsosur bazuar në atë që jeni dhe çfarë dëshironi. Ne shpjegojmë se si ta bëni atë përmes tre pyetjeve të thjeshta.

Në çfarë jam i aftë?

Pyetja e parë që duhet t’i bëni vetes është kjo. Ju duhet të pyesni veten se për çfarë jeni të aftë, cilat janë aktivitetet për të cilat ndiheni të aftë të përfundoni një detyrë duke e bërë atë me të vërtetë mirë. Përqendrohuni në atë që njerëzit përreth jush po vërejnë gjithashtu: Për cilat aftësi po vlerësoheni? Identifikoni pikat tuaja të forta dhe filloni me to.

Si t’i kthejë në para këto aftësi?

Një pyetje tjetër thelbësore ka të bëjë me mundësinë për t’i bërë aftësitë tuaja pak a shumë të monetarizueshme. Ju duhet të kuptoni se si t’i paguani aftësitë tuaja.

Cilat mjete më duhen për ta arritur këtë?

Pyetja e fundit që mund t’i bëni vetes ka të bëjë me mënyrat se si do të bëni punën që ëndërroni. Për shembull, nëse doni të bëheni mjek duhet të dini se së pari do ju duhet një diplomë në mjekësi, e kështu me radhë. Mund ta bëni? Shkurtimisht: të kesh parasysh cilat janë mjetet e nevojshme për të arritur punën tuaj të ëndrrave do ta bëjë atë konkrete.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share