Kosovë-Shqipëri: Më 24 qershor mbledhja e përbashkët e qeverive

KOSOVË-SHQIPËRI: MË 24 QERSHOR MBLEDHJA E PËRBASHKËT E QEVERIVE

NGA 13 MARRËVESHJET E KALUARA, TETË TASHMË KANË DHËNË REZULTATE

24 qershori, është data kur do të mblidhen dy qeveritë, ajo e Kosovës dhe e Shqipërisë për një mbledhje të përbashkët.

Mbledhja e përbashkët kësaj radhe do të mbahet në Kosovë, konkretisht në Prishtinë.

Kosova tashmë është duke bërë të gjitha përgatitjet për këtë mbledhje.

PËRPARIM KRYEZIU- ZËDHËNËS I QEVERISË SË KOSOVËS

Kryeministri Albin Kurti në mbledhjen e fundit u kishte kërkuar ministrave përkatës që draft-marrëveshjet t’i kenë të gatshme deri më 10 qershor.

Ende nuk është saktësuar numri i marrëveshjeve që pritet të nënkshruhen në këtë mbledhje.

Ndërsa nga 13 marrëveshjet e nënshkruara në mbledhjen e fundit të dy qeverive 8 prej tyre tashmë kanë arritur rezultate.

PËRPARIM KRYEZIU- ZËDHËNËS I QEVERISË SË KOSOVËS

Në proces të zbatimit janë edhe 4 marrëveshje të tjera për të cilat po punohet në aspektin teknik të tyre lehtësimin e procedurave të kalimit të kufirit në Vërmicë dhe studimi i fizibilitetit për segmentin hekurudhor Durrës Prishtinë.

Mbledhja e fundit e përbashkët ndërmjet dy qeverive ishte mbajtur në Elbasan në nëntor të vitit të kaluar, ndërsa mbledhja e parë ishte mbajtur në janar të vitit 2014.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share