Komuna Qendër: Do të rrënohen shtëpitë dhe lokalet pranë Kalasë së Shkupit

Të gjitha shtëpitë që ndodhen pranë Kalasë së Shkupit dhe Muzeut të Artit Bashkëkohor (MSU) duhet të rrënohen, dhe hapësira do të bëhet me gjelbërim.

Kështu parashikon Plani i ri i Detajuar Urbanistik (DUP) Lagjja e qytetit CS 14 Kale dhe SRC Kale, për të cilat Komuna Qendër organizoi sot një prezantim publik.

Në këtë zonë, e cila është zonë e mbrojtur, ka kasolle që janë ndërtuar gjatë tërmetit, por vitet e fundit janë ndërtuar në mënyrë të paligjshme shtëpi, objekte dhe hotele pa leje ndërtimi nga Komuna Qendër.

“Me këtë plan, për herë të parë është organizuar hapësira mbi dhe rreth Kalasë, për të cilën nuk ka pasur plan të detajuar urbanistik. Shtëpitë që janë tani, disa prej të cilave kanë qenë që nga tërmeti, janë zhdukur me planin e ri, domethënë e gjithë kjo zonë është gjelbërim. Ne e dimë se ka objekte që janë legalizuar dhe prandaj në të ardhmen kur të ndërtohet kjo hapësirë ​​do të kompensohen në mënyrë adekuate”, tha Biljana Naskovic, udhëheqëse e Departamentit për Urbanistikë në Komunën e Qendrës.

Qytetarët që morën pjesë në anketën publike u thanë zyrtarëve të komunës se ndërsa ata po hartonin një plan në letër, ndërtimet pa leje mbinin çdo ditë në atë që ata etiketuan si hapësirë gjelbëruese.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share