Katica Janeva është kthyer sërish në burgun e Idrizovës pasi u gjetën parregullsi në lirimin e saj me kusht

Për shkak të parregullsive në lirimin me kusht, ish-prokurorja speciale Katica Janeva është kthyer në burgun në Idrizovë, mëson jozyrtarisht Sitel nga burimet e veta. Drejtoria për Ekzekutimin e Sanksioneve ka vendosur të verifikojë nëse Janeva ka respektuar lirimin me kusht dhe nëse kompania private ku ajo duhej të punonte ishte e hapur.

Burimi i Sitel thotë se pas verifikimit, është konstatuar se zyra ku Janeva duhej të ishte angazhuar nuk funksiononte fare, pas çka ajo është dërguar për të vuajtur dënimin e plotë. Deri në këtë moment, nuk ka një konfirmim zyrtar të këtij informacioni nga Drejtoria për Ekzekutimin e Sanksioneve.

Ndryshe, në vitin 2021, shoumeni Borjan Jovanovski në rastin “Reket” u dënua me nëntë vjet burg për marrje shpërblimi për ndikim të paligjshëm dhe pastrim parash, ndërsa Janeva me shtatë vjet për keqpërdorim të pozitës dhe autorizimeve si prokurore speciale.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share