Kallëzim penal për mashtrim gjatë marrjes së kredisë me dokumente të falsifikuara

Ministria për Punë të Brendshme njofton se ngritur kallëzim penal ndaj një qytetareje të Shkupit përshkak të dyshimit se ka përdorur dokumente me përmbajtje të rrejshme.

“SPB Shkup-Njësiti për Kriminalitet Ekonomik dhe Kompjuterik parashtroi kallëzim penal kundër A.O. (52) nga Shkupi për shkak të ekzistimit të dyshimit të bazuar për kryerje e veprave penale “keqpërdorim të dokumentit me përmbajtje të rrejshme” sipas nenit 380 dhe “mashtrim gjatë marrjes së kredisë” sipas nenit 249 të Kodit Penal. E denoncuara, me qëllim që në mënyrë të rrejshme të dëshmoje se është e denjë për marrjen e kredisë, gjatë aplikimit për miratimin e kredisë konsumatore në një bankë ka dorëzuar vërtetim të rrejshëm për punësim dhe të ardhura personale, kinse i lëshuar nga institucion publik shëndetësor nga Shkupi. Në këtë mënyrë i ka sjellur në lajthitje përgjegjësit në bankë që ti aprovojnë kredi në shumë prej 600.000 denarëve”.

Nga MPB njoftojnë se ndaj personit në fjalë është ngitur kallëzim penal.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share