Identifikohen personat e dyshuar për dërgimin e kërcënimeve me bombë në shkollat ​​e Beogradit

Qeveria e Serbisë njoftoi se anëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme e kanë informuar kryeministren Ana Brnabiq se është duke u zhvilluar një hetim i plotë për të zbuluar se kush e ka dërguar informacionin e bombës në shkollat ​​e Beogradit.

Siç thuhet në njoftim, hetimi, me urdhër të Prokurorisë së Lartë Publike në Beograd, ka për qëllim mbledhjen e provave materiale kundër autorëve, për të cilët ekziston dyshimi për kryerjen e veprave penale të shkaktimit të panikut dhe çrregullimit.

“Policia është duke punuar shumë seriozisht në këtë rast që në momentin e parë dhe ka identifikuar disa shtetas të Republikës së Serbisë, si dhe një person nga jashtë të cilët janë duke dërguar këto raporte dhe janë duke ngacmuar nxënësit, prindërit dhe punonjësit në javët e kaluara. , thuhet në njoftimin e Qeverisë së Serbisë.

Përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Ministrisë së Arsimit e njoftuan kryeministrin se kanë marrë të gjitha masat dhe veprimet që niveli i sigurisë dhe mbrojtjes së shkollave të jetë në nivelin më të lartë të mundshëm, si dhe të veprojnë në çdo kërcënim, i cili përfshin rreth 2,500 oficerë në terren çdo ditë.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share