Guta: Gjithçka ka filluar gjatë studimeve në Pragë në vitet e 70-ta

Autori Isak Guta gjatë emisionit Happy Day në Klan Maqedoni duke folur për shkollimin tha se në vitet e 70-ta ka specializuar në Pragë si teknolog i filmit dhe regjisor dhe nga atje është kthyer me disa filma dokumentarë të tij për të cilat thotë se ka pasur vështirsi në ato kohë që ti publikojë.

“Dy filma dokumentarë ju kam ofruar televizionit të prishtinës, po ata krerët e asaj kohe nuk i kanë pranuar dhe ma kanë mbyllur mundësinë në Prishtinë dhe ata filma në atë kohë i ka marrë Zagrebi, ky ishte viti 74 kur dhe u bë vrasja e veprave të mia” Tregon Guta në Happy Day.

Përgatiti: Teuta Zekiri

 

Lexo gjithashtu
Total
0
Share