Greqia konfirmon rastin e parë me linë e majmunit

Greqia konfirmoi rastin e parë me Linë e Majmunit mbrëmjen e së mërkurës. Sipas Agjencisë Kombëtare të Shëndetit Publik bëhet fjalë për një burrë që së fundmi ka udhëtuar drejt Portugalisë. Pacienti ndodhet në spital në gjendje të qëndrueshme.

Edhe pse testi fillestar i kryer në Laboratorin Qendror të Shëndetit Publik rezultoi pozitiv, mostrat u dërguan në Laboratorin e Mikrobiologjisë të Shkollës së Mjekësisë për konfirmimin.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, deri më 7 qershor janë regjistruar gjithsej 577 raste të lisë në 18 vende europiane, si dhe 437 raste në 10 vende jashtë Europës.

Klan News

Lexo gjithashtu
Total
0
Share