Gjykata e Apelit ringjallë akuzat e rënda kundër Michael Jackson

Një gjykatë apeli në Kaliforni ringjalli të premten paditë nga dy burra që pretendojnë se Michael Jackson i ka abuzuar seksualisht për vite me radhë kur ata ishin djem

Një panel prej tre gjyqtarësh nga Gjykata e Apelit e Distriktit të 2-të të Kalifornisë zbuloi se paditë e Wade Robson dhe James Safechuck nuk duhej të ishin hedhur poshtë nga një gjykatë më e ulët dhe se burrat mund të pretendojnë në mënyrë të vlefshme se dy korporatat në pronësi të Jackson që u emëruan si të pandehurit në rastet kishin përgjegjësinë për t’i mbrojtur ata. Një ligj i ri në Kaliforni që zgjeroi përkohësisht fushën e rasteve të abuzimit seksual i mundësoi gjykatës së apelit t’i rivendoste ato.

Është hera e dytë që paditë – të ngritura nga Robson në 2013 dhe Safechuck vitin e ardhshëm – kthehen pas shkarkimit. Dy burrat u bënë më të njohur për rrëfimin e historive të tyre në dokumentarin e HBO-së të vitit 2019, “Largimi nga Neverland”.

Një gjykatës që hodhi poshtë paditë në vitin 2021 zbuloi se korporatat, MJJ Productions Inc. dhe MJJ Ventures Inc., nuk mund të pritej të funksiononin si Boy Scouts ose një kishë ku një fëmijë në kujdesin e tyre mund të priste mbrojtjen e tyre. Jackson, i cili vdiq në vitin 2009, ishte pronari i vetëm dhe aksioneri i vetëm në kompani.

Gjyqtarët e gjykatës më të lartë nuk u pajtuan, duke shkruar se “një korporatë që lehtëson abuzimin seksual të fëmijëve nga një prej punonjësve të saj nuk përjashtohet nga një detyrë afirmative për t’i mbrojtur ata fëmijë thjesht sepse është vetëm në pronësi të autorit të abuzimit”.

Ata shtuan se “do të ishte e çoroditur të mos gjeje asnjë detyrë bazuar në faktin se i pandehuri i korporatës ka vetëm një aksionar. Dhe kështu ne i ndryshojmë gjykimet e dhëna për korporatat.”

Jonathan Steinsapir, avokat për pasurinë e Jackson, tha se ata ishin “të zhgënjyer”. /Prive.al

Lexo gjithashtu
Total
0
Share