Filloi hapja e njërit prej tuneleve në rrugën e shpejtë Gradsko – Prilep

Sot edhe zyrtarisht filloi hapja e njërit prej dy tuneleve në rrugën e shpejtë Gradsko – Prilep i cili ndërtohet me tempo të përshpejtuar. Tuneli është prej 139 metrash dhe është punuar në shtatë muajt e kaluar. Periudhën e ardhshme në mënyrë intensive do të punohet në hapjen e tunelit tjetër në gjatësi prej 159 metra.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski, së bashku me zëvendësministrin Bekim Rexhepi, drejtorin e NP për Rrugë shtetërore Ejup Rustemi dhe me zëvendësdrejtorin e ndërmarrjes, Bllagojçe Tërpevski, e shënuan fillimin e hapjes së tunelit. Sipas Boçvarskit, tuneli ndodhet në pjesën më të vështirë të trasesë dhe është ndërhyrja më e madhe.

Vlera e ndërtimit të aksit të dytë nga Drenova në Farish është më shumë se 33 milionë euro, ndërsa vetëm për tunelin janë investuar 5,7 milionë euro.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share