Elon Musk, plan për një qytet në Teksas

Miliarderi Elon Musk planifikon të ndërtojë qytetin e tij Austin, në shtetin amerikan të Teksasit, raportoi Wall Street Journal.

Gazeta raportoi se qyteti i planifikuar në kontenë Bastrop do të ndërtohet në tokë pranë objekteve Boring dhe SpaceX që janë në ndërtim e sipër.

Duke cituar njerëz të njohur me projektin, Wall Street Journal tha se do të lejonte pronarin e Twitter-it të vendoste rregullore në pronën e tij dhe të përshpejtonte planet e tij.

Burimet thanë se Musk dëshiron që punonjësit në kompanitë e tij Boring, Tesla dhe SpaceX të jenë në gjendje të jetojnë në shtëpi të reja me qira nën nivelin e tregut.

“Sipas ligjit të Teksasit, një qytet ka nevojë për të paktën 201 banorë përpara se të paraqesë për inkorporim dhe më pas miratimin nga një gjykatës i qarkut,” thuhet në raport.

Qarku Bastrop tha se nuk e kishin marrë kërkesën e Musk.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share