Efekti i aktivitetit fizik në peshën trupore – Çfarë ndodh pas palestrës?

Kur nisni një program stërvitjeje, shpesh keni pritshmëri të humbni peshë. Megjithatë, ndonjëherë efekti i aktivitetit fizik mund të jetë krejtësisht i kundërt.

Grumbullimi i ujit pas palestrës: Në disa raste, pas ushtrimeve fizike, trupi mund të mbledhë dhe depozitojë më shumë ujë. Kjo mund të çojë në një shtim të peshës, edhe pse keni djersitur shumë gjatë stërvitjes. Uji përbën nga 65% deri në 90% të peshës trupore dhe kjo sasi ndryshon nga dita në ditë.

Ndryshimet në masa muskulare: Masa muskulare ndryshon nga masa dhjamore. Nëse kryeni stërvitje intensive, muskujt bëhen më të fortë dhe depozitat dhjamore shkrihen. Kjo nuk domosdoshmërisht përkthehet në një shtim të dukshëm në peshë, por ndikon në formën dhe shëndetin e trupit.

Kujdesi për përbërjen e trupit: Nëse dëshironi të mbani peshën nën kontroll, mos u fokusoni vetëm në peshën e trupit. Për të qenë në formë, kujdesuni për përbërjen e trupit, duke përfshirë masën muskulare dhe inde të tjera. Peshimi i ulët trupor nuk është gjithmonë treguesi i duhur i formës fizike.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share