Drejt përfundimit hekurudha e shpejtësisë së lartë që kalon në det

Puna për vendosjen e shinave në hekurudhën e parë të vendit me shpejtësi të lartë për kalimin e detit përfundoi të martën në mëngjes në provincën Fujian të Kinës lindore.

Hekurudha 277 km lidh Fuzhou, kryeqendrën e provincës, me Xiamen, një qytet port, bën të ditur “Xinhua”. Me një shpejtësi të projektuar prej 350 km në orë dhe tetë stacione përgjatë rrugës, hekurudha pritet të ulë kohën e udhëtimit midis dy qyteteve në vetëm një orë. Ndërtuesit tejkaluan problemet duke përfshirë mjedisin e komplikuar hidrologjik detar dhe miratuan pajisje të avancuara të shtrimit të pistave për të përmirësuar efikasitetin e shtrimit të pistave. Mesatarisht, rreth 6 km rrugë ishin hedhur në ditë, sipas “China Railway Nanchang Group Co., Ltd”. Projekti i ndërtimit të hekurudhës pritet të përfundojë në vitin 2023.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share