Dita e alfabetit/ drejtori i Muzeut të Kongresit të Manastirit, të vizitohet më shpesh jo vetëm më 22 nëntor

Në emisionin Happy Day në intervistë speciale për ditën e Alfabetit të gjuhës shqipe në Muzeun e Kongresit të Manastirit, drejtori Zait Aliu tha se ka shumë ndryshime qyteti i Manastirit nga disa vite më parë, shqiptarët kanë avansuar në këtë drejtim si institucionalisht ashtu edhe politikisht.

”Synimi im është se nuk duhet vetëm për 22 nëntor të vizitohet Manastiri dhe të ikin por duhet gjatë gjithë vitit” – tha Drejtori i Muzeut të Kongresit të Manastirit.

‘Manistiri frymon shqip dhe gjithmonë ka frymuar ashtu, kemi aktivitete për nëntorin pastaj shoqërohemi me muzikë shqipe ka edhe jetë nate gjatë gjith vitit pra nuk mund të ankohemi sepse ka edhe më mirë por gjithsesi mund të them se shqiptarët e Manastirit nuk kanë qenë kurë më mirë” – tha Zait Aliu, drejtor i Muzeut të Kongresit të Manstirit. /KlanMacedonia/

 

Lexo gjithashtu
Total
0
Share