Cilat jan llojet e dhunës psiqike? Flet sociologu Rezak Jakupi

Numri i zmadhuar i viktimave të dhunës në familje, sipas ekspertëve është rezultat i moszbatimit të masave për mbrojtjen e viktimave. Profesor Rezaku në emisioninHappy Day në Klan Maqedoni thotë se dhuna psiqike është më e përhapur dhe më e rëndë për të detektuar. Dhuna në familje mund të shprehet edhe nëpërmjet të shikimeve, britmave e të cilat tek fëmijët lën pasoja të rënda. “Çiftet e reja premtojnë lugina e male e kur fillon jetën familjare atëherë fillojnë problemet. Dhuna psiqike është më e shfaqur se dhuna fizike e ndër to është edhe shikimi, britma keqtrajtimi dhe dhuna më e përhapur është kur ti njëherë e lejon dhe e toleron për hir të diçkait e e mbulon atë diçkain e në fund ajo zgjerohet e përsëritet”, thotë profesor Rezaku në KlanMaqedoni.

Dhuna në familje, veçanërisht dhuna mbi gratë në Maqedoni, ka tendencë të rritjes. Ndër shkaqet kryesore është ajo që viktimat jo gjithmonë vendosin pas divorrcit të inicojnë proces gjygjësor, përshkak të frigës të revanshizmit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share