Cenometar.mk: Valë shtrenjtimesh gjatë fundjavës

NGRITJE ÇMIMESH EDHE TEK PRODUKTET JOTHEMELORE

Qytetarët për cdo ditë ankohen ndaj shtrenjtimeve të produkteve dhe rritjes së cmimeve nëpër markete. Gjatë fundjavës, sipas cenometar.mk është vërrejtur ngritje e ashpër e cmimeve të vajit për gatim me 20 deri 25 denarë, sheqerit 5 – 8 denarë, miellit 6 – 9 denarë, qumështit 6 – 9 denarë, orizit 5 – 7 denarë e të ngjashme, raporton KlanMacedonia.

1.VAJI I GATIMIT: 20 – 25 DEN

2.SHEQERI: 5 – 8 DEN

3.MIELLI: 6 – 9 DEN

4.QUMËSHTI: 6 – 9 DEN

5.ORIZI: 5 – 7 DEN

6.FASULJA: 5 – 10 DEN

7.BIRRA: 5 – 10 DEN

Gjithashtu, sipas portalit cenometar.mk, rritje cmimesh janë vërrejtur edhe tek shumë produkte tjera jo-themelore. Presionet e këtilla inflatore, do ta ngrisin spiralën inflatore dhe cdo rritje e pagave do të jetë e kotë – thonë nga cenometar.mk.

Nga Fillimi I Qershorit u hoqën masat anti-krizë të Qeverisë që u vendosën në muajin Mars për të amortziuar pasojat e krizës energjetike dhe mbrojtjen e standardit të qytetarëve. Produktet bazë ushqimore tashmë nuk shiten me 0%TVASH, kurse është kthyer në 18% edhe TVSH-ja për karburantet. Cmimi I benzinës, për herë të parë tejkaloi 100 denarë. /KlanMacedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share