Brazili vë në fuqi marrëveshjen e tregtisë së lirë me Autoritetin Palestinez

Brazili zyrtarisht ka vënë në fuqi një marrëveshje të tregtisë së lirë me Autoritetin Palestinez, pas një pritje të gjatë prej më shumë se një dekade. Kjo hapje tregtare është një shenjë e mbështetjes ndaj popullit palestinez.

Ministria e Jashtme braziliane ka komentuar këtë hapje duke thënë: “Marrëveshja është një kontribut i rëndësishëm për një shtet palestinez ekonomikisht të qëndrueshëm, i cili mund të jetojë në paqe dhe harmoni me fqinjët e tij.”

Brazili e njeh zyrtarisht shtetin palestinez dhe ka lejuar ngritjen e një ambasade palestineze në kryeqytetin brazilian që nga viti 2010. Ratifikimi i kësaj marrëveshjeje, i bërë më 5 korrik, ndodhet në kuadër të Mercosur, bllokut tregtar të Amerikës së Jugut, dhe është një hap i rëndësishëm për forcimin e lidhjeve ekonomike midis dy vendeve.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share