Bitcoin pëson rënie të ndjeshme

Për herë të parë që nga Janari 2021, vlera e tregut të kriptomonedhave bie nën 1 trilionë Dollarë

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Vlera e tregut të kriptomonedhave ra nën 1 trilionë Dollarë këtë të hënë, për herë të parë që nga Janari 2021, sipas faqes së të dhënave CoinMarketCap, duke arritur deri në 926 miliardë Dollarë.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Gjate ditës së hënë, kriptomonedha më e madhe, Bitcoin BTC=BTSP, ra me më shumë se 10%, duke rënë në nivelin më të ulët të 18 muajve te fundit. Bitcoin shkëmbehet me 23,750 Dollarë vlera më e ulët qe nga viti 2019. Gjatë këtij viti kriptomonedha më e madhe ka pësuar një rënie me rreth 50%. Po kështu edhe një prej kriptomonedhave të tjera më të njohura, Ether ka pësuar rënie prej 15%, duke u shkëmbyer me 1,210 Dollarë.

Tregu global i kriptomonedhave arriti kulmin në 2.9 trilionë Dollarë në Nëntor 2021, por ai ka rënë deri më tani këtë vit. Ky treg kaq i rëndësishëm në vitet e fundit ka humbur rreth 1 trilionë Dollarë në vlerë, vetëm në dy muajt e fundit, pasi investitorët hoqën dorë nga investimet më të rrezikshme përballë inflacionit të lartë dhe frikës nga rritja e normave të interesit nga bankat qendrore.

Klan News

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250
Lexo gjithashtu
Total
0
Share