Bilanci i 24 orëve Kovid-19

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 912 teste dhe janë regjistruar 134 raste të reja me COVID-19:
• Shkup – 63
• Manastir – 13
• Kriva Pallankë – 7
• Kavadar – 6
• Resnje dhe Krushevë – nga 5
• Prilep dhe Gostivar – nga 4
• Kumanovë, Strugë, Berovë dhe Kratovë – nga 3
• Veles, Shtip, Koçan dhe Gjevgjeli – nga 2
• Tetovë, Ohër, Strumicë, Kërçovë, Negotinë, Dellçevë dhe Makedonski Brod – nga 1
Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (134), janë regjistruar 33 riinfeksione.
Janë regjistruar 144 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 81
• Manastir – 8
• Shtip – 7
• Prilep dhe Kumanovë – nga 6
• Veles dhe Koçan – nga 5
• Gostivar dhe Strumicë – nga 4
• Kriva Pallankë , Kavadar, Negotinë dhe Radovish – nga 3
• Resnje , Gjevgjeli, Tetovë, Ohër, Kërçovë dhe Makedonski Brod – nga 1
Gjatë 24 orëve të kaluara është raportuar një humbje jete nga Kumanova (65 vjeç). Personi ka humbur jetën në kushte spitalore. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, janë regjistruar dy humbje jete , nga Strumica (74 vjeç) dhe Vinica (76 vjeç). Një person ka humbur jetën në spital dhe një në shtëpi. Personat janë raportuar të vdekur në periudhën nga 29.08. – 31.08.2022.
Janë kryer 912 teste: ISHP-107, QSHP Shkup-60, QSHP Manastir-26, QSHP Prilep-7, QSHP Tetovë-9, QSHP Kumanovë-14, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-4, Spitali Laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-2, Instituti i Mikrobiologjisë-42, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-7, Avicena-21, Biotek-90, Sistina-29, Laboratoria Laor-0, Sinlab-10, Remedika – 5, Plodnost-5, Genea-0, Nikob Lab-17, VFV Medikal-8, Eli Medika Plus-6, Royal Medika-0, Spektra-MM-2, Rapid Lab-1, Zhan Mitrev Strumicë -3, Nova Lab Diagnostika-4, Ramus-3, ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej- 430 .
Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.155.983 testime për COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 341.261, numri i të shëruarve është 330.472, numri i atyre që humbën jetën është 9.502 dhe numri i rasteve aktive është 1.287
Lexo gjithashtu
Total
0
Share