BDI përshëndet përafrimin e qëndrimeve me Bullgarinë

Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) si parti e pushtetit ka përshëndetur përafrimin e pozicioneve mes Bullgarisë dhe Maqedonisë për propozimin francez, duke thënë së në muajt në vazhdim, do të tentohet konsensus me të gjithë palët për zgjidhje të përbashkët.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

“Bashkimi Demokratik për Integrim përshëndet rolin konstruktiv të presidencës franceze për gjetjen e zgjidhjes së pranueshme në kontestin e vendit tonë me Bullgarinë fqinje dhe vlerëson që propozimi i dhënë në formën e ideve për zgjidhje është bazë e mirë për të përmbyllur kontestin dhe për të zhbllokuar rrugën tonë europiane”, kumtuan nga BDI.

“Vendi ynë ndodhet para një vendimi historik, atë të hapjes së negociatave me Bashkimin Europian dhe mbylljes së të gjitha çështjeve me fqinjët dhe kontestuese për vendin tonë, prandaj vlerësojmë se shanset e këtilla të një kompromisi që nuk cënon aspak identitetin, gjuhën dhe dinjitetin kombëtar të bashkëqytetarëve tanë maqedonas nuk duhen lëshuar, për të mirën e së ardhmes së sigurtë dhe progresive të vendit dhe rajonit”, thone nga BDI

Bashkimi Demokratik për Integrim apelon deri te të gjithë palët e involvuara në këtë proces historik që me racionalitet t’i qasen përmbajtjes së propozimit dhe sëbashku të sjellim vendimin e shumëpritur për të zhbllokuar rrugëtimin e integrimit të vendit.

“Bashkë me partnerët e koalicionit qeverisës, opozitën, Kuvendin, Presidencën, institucionet e vendit si dhe mediat, shoqërinë civile, botën akademike, mbi parimet e transparencës, e fillojmë procesin e konsultimeve në të cilin si asnjëherë më parë kërkohet pjekuri dhe racionalitet, e jo protagonizëm subjektiv për interesa të ngushta. Bashkimi Demokratik për Integrim qëndron konzistent në qëndrimet e saj për zgjidhje të kontestit me Bullgarinë dhe për këtë vlerësojmë se propozimi francez është në kornizat e lejuara të një kompromisi racional”, deklaruan nga partia e Ahmetit.

Ky propozim, kjo rrugë, kjo e ardhme, shprehen nga atje, ka mbështetjen edhe të Washingtonit, Brukselit, Parisit, Londrës, Romës dhe kryeqyteteve perendimore dhe ne të gjitha të arriturat e vendit i kemi të përbashkëta me komunitetin euroamerikan.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share