A e gjeti qetësinë Mali i Zi pas anëtarisimit në NATO? Abazoviç prononcohet për Klan Macedonia

Kryeministi i Malit të Zi në një prononcim për Klan Maqedoni tha se anëtarësimi i Malit të Zi aspak nuk ka qenë e gabuar dhe këtë më mirë e kuptojmë tani me agrsionin rus ndaj Ukrainës. Abazoviç mes tjerash shtoi se shpreson se edhe Mali i Zi do të jep kontributin e vet brenda NATO-së në arritjen e paqes të Ukrainës.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Apsolitisht ka qenë një vendim shumë produktiv, çdokush kush ka qenë skeptik ndoshta para pesë viteve kur është antarësu Mali i Zi pas agresionit rus ne Ukrainë e shef se për çka është dashtë me qenë në NATO pasi ati ka shumë zëra që kanë tregu pse na duhemi te jemi pjesë e një sistemi sigurie kolektive edhe pse nuk kemi asnjë fare dhune nga shtetet që i kemi afër. Tani mendoj që edhe ato që kanë qenë skeptik e kuptojnë që ka qenë vendim strategjik vendim që i jep siguri Malit të Zi dhe vendim që jep një sistem që të ndjejmë vetën më komfort në të ardhmen. Shpresoj që edhe Ukraina do të arrijë paqen dhe Mali  Zi do të jep kontributin e vet brenda NATO-së  ashtu si e japin vendet e tjera deklaroi për Klan Maqedoni Dritan Abazoviç kryeministër i Malit të Zi.

/KlanMacedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share