590 policë të rinj në Maqedoninë e Veriut

Në Maqedoninë e Veriut sot në një ceremoni solemne janë promovuar 590 policë të rinj.

Në këtë ngjarje morën pjesë krerët e shtetit, ndërsa presidenti Stevo Pendarovski i ftoi ata që së bashku të luftojnë kundër krimit.

“Nga sot siguria dhe siguria e të gjithë komunitetit do të jenë në duart tuaja, ruajtja e paqes në vend dhe jeta paqësore e qytetarëve do të jetë në duart tuaja. Pa dallim gjinie, etnie apo besimi, mbani të njëjtën uniformë, jeni pjesë e të njëjtit institucion dhe së bashku do të luftoni kundër armikut të përbashkët të vendit tonë të përbashkët, që është krimi, tha sot presidenti Stevo Pendarovski.

“Pjesëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme janë garantues të rendit dhe qetësisë publike, të sigurisë sonë. Në tre dekadat e kaluara kemi ndërtuar një forcë policore shumë profesioniste në radhët e së cilës janë më të mirët dhe më të përgatiturit, të cilët detyrat e tyre i kryejnë profesionalisht, me dinjitet dhe integritet personal, duke u vënë gjithmonë në dispozicion të qytetarëve dhe nevojave të tyre”, theksoi Pendarovski.

Ai u tha policëve të rinj se qytetarët tek ta shohin profesionistë të motivuar, të përkushtuar, të cilët do të kryejnë me përgjegjësi dhe konsekuencë detyrën, do t’i shërbejnë vendit të tyre dhe do të mbrojnë jetën dhe pronën e bashkëqytetarëve të tyre.

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, përgëzoi policët e rinj të cilët sot dhanë deklaratë solemne për suksesin e tyre dhe theksoi se kjo gjeneratë e policëve ka arritur rezultatin më të mirë në 10 vitet e fundit.

Lexo gjithashtu
Total
0
Share