44% e grave viktima të dhunës psikologjike

“Me ty jemi”, kjo është motoja e fushatës kundër dhunës ndaj grave që filloi Ministria për punë dhe politike sociale, raporton Klan M.

Numrat që ka publikuar OSBE tregojnë se 44% e grave janë të viktima të dhunës psikologjikë, ndërsa 14% e grave deri në moshëm 15 vjeçare kanë qenë të dhunura sekskualisht. Ministrja për punë sociale Trençevska u bëri thirrje grave që të mos heshtin por ta paraqesin dhunën në polici, në qendrat sociale apo spitalet e vendit. /KlanMacedonia/

Lexo gjithashtu
Total
0
Share