Dardha, një frut i shijshëm dhe plot lëng, është bërë një aleat i fuqishëm në luftën kundër mbipeshës dhe obezitetit. Studimet e fundit kanë treguar se konsumi i rregullt i dardhës mund të ulë rrezikun e mbipeshës deri në 35%. Ky përfitim i atribuohet përmbajtjes së lartë të fibrës dhe vitaminës C në dardhë, si dhe pranisë së mineraleve të dobishme si magnez, bakër dhe kalium.
Një dardhë mesatare përmban rreth 6 gramë fibër, që përbën 24% të nevojës ditore për fibrë për një grua nën moshën 50 vjeç, dhe vetëm 56 kalori. Përmbajtja e lartë e ujit, që zë 85% të frutit, gjithashtu ndihmon në përmirësimin e tretjes dhe parandalimin e konstipacionit.
Këto karakteristika e bëjnë dardhën jo vetëm një zgjedhje të shkëlqyer për ata që dëshirojnë të humbin peshë, por edhe për ata që synojnë të mbajnë një zemër të shëndetshme dhe të pastrojnë trupin nga toksinat.